a little off the edge.

Tuesday. 1st day of work after 3-day holiday.

gaji Day. should be happy and excited and overwhelmed.

but here i am perturbed by one thing.

pre-arrangement for a business trip to KK.

i’ve arranged everything, you named it. itinerary, emails, calling here and there, the bookings, reservation, inquiries, confirmation, exchange of details bla bla bla.

and all of a sudden i am stuck with this one thing. payment for accommodation. T_T

oh for duck sake. this is not even an international business trip and the way i am acting as though that one thing is so damn complicated. (yeah, it could be me overthinking everything. but it is complicated at the moment!)

you give me no complimentary special package for our first time choosing your hotel; your required 100% payment before the said event and i cant even make payments upon registration? how is this deal supposed to make a win-win situation for both of us? i mean, we are choosing your hotel for duck sake. you are basically the chosen one. why all this hassle, my point btw.

can we at least agree that payments will be made by the reps once they touch your land?

at least that’ll reduce my headache once and for all. i dont quite like this type of arrangement tbh. signing your letter of agreement that obviously stipulated all the cancellation damages and everything what makes you think we will stray away from the agreed bookings, aite?

i just want to make this easy for everyone. and me. T_T

Advertisements

tengah bulan.

tengah bulan.
duit tinggal keping-keping yang boleh kira dengan jari. atau hanya warna biru semata.
hatta masuk washroom mall pun kau berkira 2 3 nak masuk ke tidak.

tengah bulan.
“your account has been disconnected.”
“attempt to debit your card was unsuccessful.”
“sila selesaikan tunggakan sebelum … abaikan mesej jika bayaran telah dibuat.”

tengah bulan.
hutang; mengejar. gaji; belanja bawah sedar.

itu semua, kisah tengah bulan.

jarang tengah-tengah bulan ada kisah-kisah luarbiasa.

“anda memenangi wang sejuta dari kami”

“terima kasih kerana setia melanggan perkhidmatan kami. oleh itu kami berbesar hati menawarkan servis percuma…”

nope. maybe that’s why those kind of stories are extraordinary. rarely happen.

seminggu lagi baru duit berkepuk-kepuk. sekarang cuma tinggal kupu-kupu. sayu.

#realiti #tengahbulan

label.

sometimes i met people, have a chat. and later they’ll say something like “eh, best lah dengar kau cerita. patut lah blablablabla budak masscomm rupanya.”

i’m like.

“it’s 2017 hello are we still labeling people as such? ”

nah. i never said that out loud.

tapi. rasa macam why does it have to be labeled, anyway? just because masscommers are supposed to know-how-to-talk? in a way complimented, yes. but at the same time; my mind goes beyond complimentary comments hence the sarcasm whatnot as if saying “ni bab-bab mengarut menggoreng cakap-cakap ni nah bagi dekat budak masscomm” hmmpphh sheeeeeshhhh

we are all just human being. mungkin lah ada sesetengah yang bukak mulut keluar segala puisi syair pujangga madah berhelah semua. ada je yang serupa ternak mutiara emas berdinar dinar dalam tekak. yang jenis payah kau nak dengar 10 jawapan kepada satu. jenis memang diam semedang tapi diam-diam ada isi.

bukan lah maksud aku tak suka atau kurang senang bila hadap situasi macam ni. di sebalik pujian mungkin tersirat suatu amaran. kan? bagi yang jadi penonton mungkin akan berperasaan “eh, habislah kalau jumpa manusia radio ni; elok-elok orang tak tahu cerita jadi tahu lah gamaknya dgn CNN ni.”

kau rasa?

mungkin dah kelebihan Allah bagi; ada orang bercerita pung pang satu entah apa benda pun kau tak dapat tangkap apa benda yang dicerita. macam orang yang nak buat joke. belum habis lagi kisah lawak yang nak cerita dah pergi gelak terbahak-bahak sorang-sorang manusia mana nak paham? ada pulak manusia yang jenis sebut dua tiga benda dah terang benderang paham apa yang nak disampaikan. dan ada jenis manusia; kau dengar je lah pun apa yang dicakap ya Allah seronok sampai tak ingat dunia. but i guess; only certain people who share the same wavelength will enjoy the conversation.

sebab manusia tu hatinya lain-lain. dah orang dulu-dulu pun cakap; rambut sama hitam, hati lain-lain. tak gitu?

saja aku merepek sebelum start kerja.

ciao.

>.< omo i feel bad!

this is about poret. takbur. and karma.

kadang-kadang nyaman jak mulut bercerita. (but bukan rekaan, from one person to another punya cerita) walaupun jadi sekadar bahan cerita and sekadar beringat sesama sendiri; oh damn, i feel guilty.

kata orang, cerita pasal orang kena beringat pasal diri sendiri. sik dapat kita nak takbur benda ya sikkan jadi pada diri kita sendiri. itu, sangat betul. and the fact that i was reminded on that was the reason for my overwhelming guilt at this point of time.

bercerita sebab kita mok our point of view is being voiced out. my philosophy is always; jgn takut mun betol. so let that spill out. tapi kadang bila dah bercakap it kinda send a message juak ; you’re bold in a way that might not really be convenient to others.

hush hush.

dan tengah-tengah bercerita ya sik pikir akibat or kemungkinan yang benda ya akan jadi pada diri sendiri. palis palis. suk ajak bercerita. karma kata orang; sik ngira mcm nei keadaan kau. mun nya mok jadi, jadilah. kun fayakun. waima kita sikdpt nak cayak gilak karma sbb kita berpandu qada’ & qadar; sekali kau takbur madah sikkan lalui benda musibat kedak ya Allah akan cabar your own words dudi hari. kau berani?

yalah ku rasa mok telan balit apa semua ku padah tadik. poret poret juak nong. koatan mok kebenaran gilak habis semua mua terbukak satu satu.

oh i wish i knew nothing!

Ya Allah, aku hanya mok beringat dan mengingatkan dirik mpun. tok lah manusia. mudah lupak. ampun Ya Allah, ampun.

#TGIF

i couldn’t recall to as how many times have i wrote any post with similar title.

but for today, here goes.

i’m wearing white today. somehow. it makes me feel; happy. bright and happy. and cheerful none the least. with last night still lingers in my memories oh of course i still have that smiley cheek up till now.

many things have happened. (well, i tell that quite all the time when i write something, didnt i)
my bff got into an accident. glad that she was not hurt and survived the crash; the car didnt but worry that later. life is more important and that’s what matters most.

another bff of mine celebrated her 29th birthday too. all of us wishes her yesterday; yet her birthday is today to be exact. so, happy birthday princess! i wish her 3W : wealth, wisdom & walimatulurus. insyaAllah, this year will be merrier for you too, sister!

another bff of mine; (what, so many ah? haha) got hitched! woot2! you go girl! mudahan Allah turunkan rezeki dan permudahkan segala urusan kalian andai masjid yang ingin dituju bersama. Aaminnn!

one of my closest colleague; got married last week. she spent this whole week honeymoon-ing in Bali. glory! semoga cepat-cepat dapat rezeki. sama-samalah kita semua meramaikan umat Nabi Muhammad, insyaAllah :)

my sister has unlock one achievement in her business. i’m really glad she has something to be proud of. for i knew she’s been through a lot too, seeking happiness while trying hard to triumph over so many challenges. happy for you!

my department has somehow shine into some kind of limelight. with the new no.1 eye-ing on us, i wouldn’t rule out the possibility of everyone trying hard to be recognized and to be impressive and so on. i just hope all these hard work pays off well, Here and Hereafter. after all, what are work worth of if other purpose of life are neglected, right? semoga Allah memberkati segala usaha kami, amin!

it seems my good news goes on and on. well, the list goes on. i hope this good-feeling brings me happiness for the weekend. it’s time to rest, anyway.

happy Friday, #TGIF!